Press room Akredytacje Media o FKŻ

Press room - informacje dla mediów

Kontakt dla mediów: Robert Gądek
e-mail: robert@jewishfestival.pl

Akredytacje na FKŻ

Festiwal Kultury Żydowskiej to niezwykła okazja do osobistego doświadczenia współczesnej kultury żydowskiej z całego świata, łamiącej potoczne stereotypy i wyobrażenia. To też unikalna okazja do spotkania tych, którzy wyznaczają kierunki jej rozwoju: artystów, twórców, instruktorów, pisarzy, polityków z całego świata, reprezentujących różnorodne aspekty kultury żydowskiej.

Zapraszamy do udziału w festiwalu – dla delegowanych przedstawicieli mediów przygotowujemy akredytacje, które umożliwiają wstęp na wszystkie wydarzenia FKŻ, bezpłatny dostęp do zdjęć i innych materiałów festiwalowych, możliwość spotkania z organizatorami i artystami festiwalowymi.

Warunkiem otrzymania akredytacji jest spełnienie warunków opisanych w ‚Warunkach akredytacji’ oraz wypełnienie i przesłanie wniosku o akredytację (informacje pod linkiem powyżej).

Materiały i informacje dla mediów

Logotyp Festiwalu Kultury Żydowskiej został zaprojektowany przez Studio Otwarte.

logopack FKŻ

Zdjęcia z poszczególnych edycji FKŻ są dostępne na Flickr. Są one do wykorzystania nieodpłatnie w celach niekomercyjnych, pod warunkiem podpisania ich nazwą wydarzenia / festiwalu oraz nazwiskiem autora (jest umieszczone w nazwie plików). Komercyjne użycie zdjęć lub wykorzystanie w celach nie związanych bezpośrednio z FKŻ, wymaga zgody SFKŻ oraz autora – w tym celu prosimy o kontakt.

zdjęcia FKŻ

Filmy o FKŻ i klipy z koncertów oraz rejestracje koncertów są dostępne na kanale FKŻ na You Tube oraz Vimeo. Dysponujemy materiałami video wysokiej rozdzielczości z niektórych koncertów – w celu ich orzymania oraz aby omówić warunki wykorzystania, prosimy o kontakt.

kanał FKŻ na YouTube
kanał FKŻ na Vimeo

Plakaty FKŻ od 2013 roku są projektowane przez Studio Otwarte, wcześniej plakaty każdej edycji projektowane były przez różnych artystów, m.in. Ryszarda Horowitza, Rafał Olbiński, Hakobo, Janusz Dudziński, Piotr Kunce, Witold Siemaszkiewicz, Oded Ezer i inni.

plakaty FKŻ

Relacje z poprzednich edycji FKŻ

Na naszej stronie  www znajdziecie szczegółowe relacje multimedialne z kilku poprzednich edycji Festiwalu Kultury Żydowskiej w Krakowie. Jeżeli potrzebujecie raportów i materiałów dotyczących wcześniejszych edycji, bardzo prosimy o kontakt.

Raporty z poprzednich edycji FKŻ

Zapisz się do newslettera

Wyrażam zgodę na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną. *Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Stowarzyszenie Festiwal Kultury Żydowskiej z siedzibą w Krakowie zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r. (t.j. Dz. U. z 2016 r. poz. 922) w celach marketingowych i handlowych. <!--br--> Oświadczam, że zostałem/am poinformowana, że administratorem danych osobowych jest Stowarzyszenie Festiwal Kultury Żydowskiej, z siedzibą w Krakowie (31-056), ul. Józefa 36. <!--br--> Zostałem poinformowany, że podanie danych jest dobrowolne i przysługuje mi prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawienia. <!--br--> Zostałem poinformowany o możliwości wycofania niniejszej zgody na przetwarzanie danych osobowych, a także o tym, że jej wycofanie nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. *Wyrażam zgodę na przesyłanie informacji handlowych i marketingowych drogą elektroniczną przez Stowarzyszenie Festiwal Kultury Żydowskiej zgodnie z ustawą z dn. 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. z 2002 r. Nr 144, poz. 1204 z późn. zm.).*
Administratorem danych osobowych jest Stowarzyszenie Festiwal Kultury Żydowskiej, z siedzibą w Krakowie (31-056), ul. Józefa 36. Oświadczam, że dane podałem dobrowolnie i zastrzegam sobie prawo dostępu do udostępnionych przez mnie treści, ich poprawiania oraz usuwania