Cheder Program O_KAZ Biblioteka Menu Wynajem Kontakt

Menu Chederu zostało skomponowane przez Sabinę Francuz

 

 

ŚNIADANIA (do 13.00)

*SMOOTHIE z płatkami owsianymi, bananem, daktylami, tahini i cynamonem, podane z chałką i smażonymi owocami 18,-
*LABNEH z wodą różaną, prażonym ryżem, musem rabarbarowym i kardamonową bezą, podane ze słodką chałką 21,-
*SZAKSZUKA z 2 jaj, mały hummus, podana z ciepłą pitą i sałatką izraelską 21,-
*ŚNIADANIE BLISKOWSCHODNIE hummus klasyczny z jajem gotowanym na twardo, dukkah, zatarem i papryką, podany z małym labneh, wyborem pikli, świeżymi warzywami i ciepłą pitą 26,-

HUMMUS (od 13.00)
*KLASYCZNY z natką pietruszki, sosem tahinowym, oliwą i ciepłą pitą 16,-
*TRADYCYJNY z natką pietruszki, sosem tahinowym, suszonymi pomidorami, oliwkami, wędzoną papryką i ciepłą pitą 19,-
*Z OKRĄ, pomidorami, sosem tahinowym, świeżą kolendrą i ciepłą pitą 24,-
*Z PIECZONĄ PAPRYCZKĄ CHILLI, kiszoną rzodkiewką, zhugiem, sosem tahinowym, granatem, świeżą kolendrą i ciepłą pitą 21,-

*DODATKI:
3,-: pita, jajo gotowane na twardo
5,-: świeże warzywa, domowe pikle

PITY
*Z TAPENADĄ, mozzarellą, suszonymi i świeżymi pomidorami i rukolą 16,-
*Z HUMMUSEM, jajkiem gotowanym na twardo, kiszonym ogórkiem, sałatką izraelską, aromatycznym sosem amba 18,-

LUNCH
*CHŁODNIK jogurtowy z ogórkami, nowalijkami, kiszoną cytryną i sumakiem, podany z ciepłą pitą 12,-
*OKRA DUSZONA W POMIDORACH podana na ciepło z labneh i koszerną pitą 24,-
*GRECKA FETA zapiekana w pomidorach i papryce, podana z sałatką izraelską i ciepłą pitą 26,-
*PIECZONY BAKŁAŻAN z hummusem, zhugiem, granatem, piklami ogórkowymi i tahiną, podany z ciepłą pitą 28,-

MEZZE
Zestaw 3 lub 5 do wyboru, podany z ciepłą pitą 14,- / 21,-
* hummus 6,-
* sos tahinowy 5,-
* labneh z oliwą i zatarem 5,-
* labneh z jajem, tahiną i dukkah 6,-
* harissa 6,-
* tapenada 5,-
* migdały prażone w soli z rozmarynem 12,-**
* zestaw domowych pikli 5,-
* ogórki z koperkiem, gorczycą i miodem 5,-
* kiszone rzodkiewki 5,-
* kiszone buraczki 4,-
* kalafior marynowany w kurkumie z chilli i kuminem 5,-
* marchewki marynowane z kardamonem, cynamonem, chilli i miodem 6,-
* oliwki marokańskie 5,-
* zielone oliwki 5,-
* świeże warzywa 5,-
* sałatka izraelska 6,-

SŁODYCZE
* proszę zapytaj w barze

Kuchnia Chederu jest czynna od poniedziałku do soboty 10.00-21.00, a w niedziele 10.00-19.00

Smacznego!

 

Aktualności

Zobacz wszystkie

Nadchodzące wydarzenia

Zobacz wszystkie
Zapisz się do newslettera


Wyrażam zgodę na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną. *Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Stowarzyszenie Festiwal Kultury Żydowskiej z siedzibą w Krakowie zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r. (t.j. Dz. U. z 2016 r. poz. 922) w celach marketingowych i handlowych. <!--br--> Oświadczam, że zostałem/am poinformowana, że administratorem danych osobowych jest Stowarzyszenie Festiwal Kultury Żydowskiej, z siedzibą w Krakowie (31-056), ul. Józefa 36. <!--br--> Zostałem poinformowany, że podanie danych jest dobrowolne i przysługuje mi prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawienia. <!--br--> Zostałem poinformowany o możliwości wycofania niniejszej zgody na przetwarzanie danych osobowych, a także o tym, że jej wycofanie nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. *Wyrażam zgodę na przesyłanie informacji handlowych i marketingowych drogą elektroniczną przez Stowarzyszenie Festiwal Kultury Żydowskiej zgodnie z ustawą z dn. 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. z 2002 r. Nr 144, poz. 1204 z późn. zm.).*
Administratorem danych osobowych jest Stowarzyszenie Festiwal Kultury Żydowskiej, z siedzibą w Krakowie (31-056), ul. Józefa 36. Oświadczam, że dane podałem dobrowolnie i zastrzegam sobie prawo dostępu do udostępnionych przez mnie treści, ich poprawiania oraz usuwania

loader